Bo & Göra

Bo

En rad olika boendealternativ finns för dig som vill övernatta i Långvind. Här kan du bo i både slott och koja.
Läs mer under Boende.

För bokning och information: Mats Persson, 070-597 11 16, 0650-810 60

Rum
Rum för uthyrning finns. Standarden varierar från enklare övernattningsrum till större rum med eget kök och dusch. I den närliggande servicebyggnaden finns kök, toaletter, dusch, bastu, tvättmöjligheter m.m.

Camping
En husvagnscamping, utan el, finns intill malmkajen. Långtidsplatserna dominerar, men utrymme finns även för kortare tid. Kök, toaletter och dusch finns i det intilliggande servicehuset.

Båtplats
Gästplatser för fritidsbåtar finns, liksom permanenta båtplatser vid iordningställda anläggningar. Dessa hyrs ut årsvis i mån av plats. Skärgården i området bjuder också på en omväxlande miljö. Många bra "naturhamnar" för den som söker en oexploaterad skärgårdsmiljö.

 

Göra

Sommaren är späckad i Långvind. Läs mer om årets evenemang.

Den gamla bruksmiljön är en klar sevärdhet. Här hittar du bebyggelse som till stor del uppfördes under industriepoken tillsammans med många intressanta lämningar från samma tid. Hela miljön är omgärdad av en lummig flora och fauna som till vissa delar är sällsynta för dessa breddgrader.

Att ströva omkring bland lämningar från järnbruksepoken är en upplevelse. Ruinerna efter masugn, kolhus, stångjärnshammare och dammbyggnader vittnar om en kunnighet med stenborr och släggor, och är värda all respekt och beundran.

Eller varför inte ta en promenad längs naturstigen och låta dig trollbindas av mystiken i den mäktiga gammelskogen i brukets närhet?

Sommartid finns möjlighet till guidade rundvandringar. Kontakta oss gärna för närmare uppgifter.